Norra Älvstranden

Vi arbetar för att främja medlemmarnas intressen, öka kontakterna företagen emellan och att på så sätt öka business to business. Föreningen fungerar som språkrör för alla företag, stora som små, som ligger inom upptagningsområdet mellan broarna på Norra Älvstranden.

Vi erbjuder ett stort antal kontaktskapande aktiviteter för medlemsföretagen, exempelvis välbesökta frukostmöten, lunchträffar och seminarier inom olika ämnesområden. Tillsammans med SDF Lundby har vi en dialog om utökat samarbete för näringslivet i stadsdelen.

Det nya Göteborg utvecklas sedan början av 1990-talet på de gamla varvsområdena där Eriksbergs varv, Götaverken och Lindholmens varv legat vid Göta älv. På Lindholmen Science Park finns idag över 350 företag och 20.000 personer arbetar eller studerar enbart på Lindholmen. De senaste åren har även Frihamnen blivit ett utvecklingsområde där det kommer att byggas både bostäder och kontor. Till Göteborgs 400-årsjubileum 2021 kommer bland annat att utvecklas en Jubileumspark på detta citynära område. 

Medlemsföretagen i Norra Älvstrandens Företagarförening återfinns i områdena Eriksberg, Sannegården, Lindholmen och Frihamnen. Alla tillhör stadsdelsnämndsområde Lundby i Göteborgs Stad.

Välkommen att bli medlem!